3Rpwhv.png

Η ΕΔΡΑ ΜΑΣ

 
 



Το Δημοτικό Στάδιο Πύργου «Χαράλαμπος Βιλαέτης» κτίστηκε το 1978 και έκτοτε αποτελεί την ποδοσφαιρική έδρα του Πανηλειακού. Διαθέτει χωρητικότητα 6.750 καθήμενων θεατών και βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης (στην οδό Πατρών 52), δίπλα ακριβώς από το Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» και το Κολυμβητήριο Πύργου. Είκοσι χρόνια μετά την κατασκευή του (το 1998) τοποθετήθηκαν οι προβολείς, ενώ το 2000 ο Πρόεδρος του Πανηλειακού, Σάκης Σταυρόπουλος, προχώρησε στην ανακατασκευή του Σταδίου και στην τοποθέτηση καθισμάτων, δίνοντας στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου την σημερινή του μορφή.  

Έκτοτε, με το πέρασμα των χρόνων, οι διάφορες Διοικήσεις της ομάδας σε συνεργασία με τις εκάστοτε αρχές του Δήμου Πύργου έχουν προχωρήσει σε τμηματικές παρεμβάσεις στο χλοοτάπητα, τις κερκίδες, τους χώρους των αποδυτηρίων και τους κοινόχρηστους χώρους του Σταδίου. Οι κερκίδες του Σταδίου χωρίζονται σε 10 Θύρες, ενώ η Θύρα 4 των Επισήμων έχει μετονομαστεί σε «Θύρα Σάκης Σταυρόπουλος» προς τιμήν του ιστορικού Ηγέτη και Προέδρου του Πανηλειακού. 

Το 2018 υπερψηφίστηκε από την Δημοτική αρχή η μετονομασία του Σταδίου σε «Χαράλαμπος Βιλαέτης» προς τιμήν του ιστορικού Πυργιώτη οπλαρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Παράλληλα, εδώ και πολλά χρόνια οι ερυθρόλευκοι φίλοι και οπαδοί έχουν προσδώσει στο γήπεδο το παρατσούκλι «Μαρακανά» (ορμώμενοι από το σχήμα του Σταδίου που «θυμίζει» το ιστορικό γήπεδο της Λ. Αμερικής), το οποίο και έχει επικρατήσει. 

Εκτός από τον Πανηλειακό, το Δημοτικό Στάδιο Πύργου φιλοξενεί επίσης όλα τα σωματεία στίβου της πόλης, ενώ από το 2018 διεξάγονται κάθε καλοκαίρι υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τα «Βιλαέτεια». 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Πατρών 52, Πύργος Ηλείας, 27131
2621034005, 2621022774