3Rpwhv.png

Αγώνες μπαράζ μεταξύ των Πρωταθλητών για την άνοδο στη Γ' Εθνική


 

Μέσω της διαδικασίας αγώνων μπαράζ θα ανακηρυχθούν τη νέα αγωνιστική περίοδο οι ομάδες που θα προβιβαστούν στη Γ' Εθνική κατηγορία της σεζόν 2022/23, όπως ενημέρωσε επίσημα σήμερα το πρωί η αρμόδια επιτροπή της Ε.Π.Ο.

Πιο συγκεκριμένα, οι 53 Πρωταθλήτριες ομάδες των τοπικών Ε.Π.Σ. της χώρας και οι 3 Δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων (σύνολο 56 ομάδες), θα πάρουν μέρος σε αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ' Εθνική κατηγορία. Οι 56 αυτές ομάδες θα διαχωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια σε 8 ομίλους των 7 ομάδων.

Το μίνι αυτό τουρνουά κατάταξης των Πρωταθλητριών ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί μετά από κλήρωση σε ένα γύρο, με την κάθε ομάδα να δίνει τρεις αγώνες εντός έδρας, τρεις αγώνες εκτός έδρας, ενώ θα πραγματοποιήσει και ένα ρεπό. Στο τέλος της διαδικασίας των αγώνων μπαράζ θα προβιβαστούν στη Γ' Εθνική της επόμενης περιόδου 3 ομάδες από κάθε όμιλο και συνολικά 24 από όλη την Ελλάδα.

Ο Πρωταθλητής της Ε.Π.Σ. Ηλείας θα τοποθετηθεί στον 5ο Όμιλο της διαδικασίας των μπαράζ μαζί με τις Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.