3Rpwhv.png

Α.Ο. ΠΥΛΙΟΥ ΚΩ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 3-0



Τέλος στο σερί των τεσσάρων αγώνων δίχως ήττα μπήκε το απόγευμα της Κυριακής στην Κω για τον Πανηλειακό, με τους ερυθρόλευκους του Θοδωρή Γκάτζιου να πραγματοποιούν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση γνωρίζοντας βαριά ήττα με σκορ 3-0 από τον Α.Ο. Πυλίου για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Δύο τέρματα για την ομάδα της Κω σημείωσε ο Ηλίας Γκίκα, ο οποίος σκόραρε με δύο εξαιρετικά σε εκτέλεση μακρινά σουτ, ενώ το τελικό σκορ έγραψε με κεφαλιά ο Χάρης Μπριλάκης. 

Ανώμαλη «προσγείωση» βίωσε την Κυριακή στο Πυλί της Κω ο Πανηλειακός, ο οποίος δε μπήκε ποτέ στο ρυθμό και τις απαιτήσεις του παιχνιδιού απέναντι στην τοπική ομάδα του Α.Ο. Πυλίου γνωρίζοντας βαριά ήττα και μην καταφέρνοντας έτσι να δώσει συνέχεια στην προ εβδομάδας εξαιρετική εμφάνιση με αντίπαλο τον Α.Π.Σ. Πάτραι στον Πύργο. Σε ένα «βαρύ» αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τα Δωδεκάνησα το Σαββατοκύριακο, οι γηπεδούχοι που προέρχονταν από «βαριά» ήττα στη Νέα Επίδαυρο, μπήκαν εξαρχής δυνατά και αποφασιστικά στο μικρό Γήπεδο του Πυλίου και μόλις στο 7' έπειτα από αβίαστο λάθος του Μενσά στο χώρο του κέντρου, εκδήλωσαν γρήγορη αντεπίθεση, με τον Δρόσο να επιχειρεί τη σέντρα από δεξιά και τον Γκίκα να εκμεταλλεύεται την αρχική απομάκρυνση του Τσίγκρηλα και με δυνατό μονοκόμματο σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής να νικάει τον Μαντζάρη στη δεξιά του γωνία «γράφοντας» το 1-0. Παρά το «σοκ» που υπέστησαν λόγω του γρήγορου γκολ, οι ερυθρόλευκοι του Πύργου προσπάθησαν να αντιδράσουν αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 23' έφτασαν μία «ανάσα» από την ισοφάριση, όταν ο Διαμαντόπουλος «ανέβηκε» όμορφα από δεξιά επιχειρώντας το παράλληλο γύρισμα προς τον Λούσκο που έκανε το κοντρόλ και το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, με τον πρώην ερυθρόλευκο όμως Δημήτρη Παναγιωτόπουλο να βάζει την κόντρα και με εξαιρετικό τάκλιν σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος να αποσοβεί το σίγουρο γκολ. Στο 38' ο Α.Ο. Πυλίου έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ύστερα από γύρισμα του Δρόσου από δεξιά ο Γκίκα έπιασε το σουτ από το «ύψος» του πέναλτι, όμως ο Μαντζάρης με εξαιρετική επέμβαση αποσόβησε το 2-0, το οποίο ήρθε εντέλει πέντε λεπτά αργότερα. Στο 43' ο Γκίκα πραγματοποίησε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά ταλαιπωρώντας την ερυθρόλευκη άμυνα και αφού συνέκλινε προς τον άξονα, έπιασε εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τον Μαντζάρη που δεν κατάφερε να αντιδράσει, κάνοντας το 2-0 σε ένα άκρως καθοριστικό χρονικό σημείο. Μάλιστα πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν και σε τρίτο γκολ, καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κότζα βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Αλεξίου, ο οποίος «έσπασε» το οφσάιντ βγαίνοντας σε θέση τετ-α-τετ, όμως το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Μαντζάρης, με την μεσοαμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων να «πελαγοδρομεί». 

Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το α' μέρος, με τον Α.Ο. Πυλίου να μπαίνει δυνατά εκμεταλλευόμενος την έλλειψη συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών του Πανηλειακού, κερδίζοντας αμέσως κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου προήλθε το 3-0. Ο σκόρερ των δύο προηγούμενων τερμάτων, Ηλίας Γκίκα, έγινε αυτήν τη φορά δημιουργός, καθώς εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ από δεξιά και ο Μπριλάκης με «καρφωτή» κεφαλιά μέσα από την «καρδιά» της ερυθρόλευκης άμυνας έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μαντζάρη, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα στην ψυχολογία των ερυθρόλευκων ποδοσφαιριστών, με το παιχνίδι να αποκτά έκτοτε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ομάδα μας προσπάθησε να «μπει» και πάλι στο ματς στο 61', όταν έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια και γύρισμα του νεοεισελθόντα Καλομοίρη από αριστερά ο Λούσκος έπιασε το πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε σε αντιπάλο αμυντικό και έφυγε κόρνερ. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με δύο ακόμη μεγάλες στιγμές, καθώς στο 90' η ομάδα της Κω έφτασε πολύ κοντά στο 4-0, όταν ο Στάκος επιχείρησε το σουτ από πλεονεκτική θέση έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα από δεξιά, όμως ο Μαντζάρης με μία εντυπωσιακή επέμβαση εξ επαφής κράτησε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ ένα λεπτό αργότερα, στην εξέλιξη της φάσης, ο Δημήτρης Τσίγκρηλας βγήκε στην αντεπίθεση πραγματοποιώντας εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και επιχείρησε έξυπνο σουτ με το εξωτερικό, με τον Χάμο όμως να πέφτει στη δεξιά του γωνία απομακρύνοντας δύσκολα σε κόρνερ και διατηρώντας μέχρι τέλους το 3-0. 

A.O. ΠΥΛΙΟΥ ΚΩ (Δ. Χρυσόπουλος): Χάμος, Χατζηβασίλης (80' Παπαγεωργίου), Μπριλάκης, Μπέρτος, Ντόκο (80' Στάκος), Μαυρόπουλος (72' Χατζηνικολάου), Γκίκας (72' Τουργαΐδης), Αλεξίου, Κότζα, Παναγιωτόπουλος, Δρόσος (63' Μανωλιάς).

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Θ. Γκάτζιος): Μαντζάρης, Διαμαντόπουλος, Γαλανόπουλος (56' Αράπι), Κασμερίδης, Δ. Τσίγκρηλας, Αντωνιάδης (74' Μπαλός), Λούσκος (74' Κακόγιαννος), Λίμα, Μπάλλας, Μενσά (56' Καλομοίρης), Πεντρίνιο (18' λ.τρ. Αρσενίδης).