3Rpwhv.png

Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΑΙ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 0-0


 

Με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας «απέδρασε» από το Γήπεδο των Προσφυγικών στην Πάτρα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα του Α.Π.Σ. Πάτραι ο Πανηλειακός, ο οποίος απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0) φτάνοντας τους 11 βαθμούς στη διαδικασία των μπαράζ (3 νίκες-2 ισοπαλίες) και «αγκαλιάζοντας» την άνοδο στην αναβαθμισμένη Γ' Εθνική της νέας περιόδου. Πλέον οι ερυθρόλευκοι του Ανδρέα Τρυφωνόπουλου έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο τελευταίο παιχνίδι της φετινής σεζόν στην Καλαμάτα (σ.σ. την τελευταία αγωνιστική ο Πανηλειακός έχει ρεπό), όπου θα αντιμετωπίσει τον Πρωταθλητή Μεσσηνίας, Πανθουριακό, αναζητώντας τον έναν βαθμό που τους υπολείπεται για τη μαθηματική εξασφάλιση μίας θέσης στην πρώτη τριάδα των μπαράζ και την επιστροφή τους στις εθνικές κατηγορίες. Μάλιστα η ομάδα μας μπορεί να εξασφαλίσει την επάνοδό της στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ακόμα και δίχως να χρειαστεί κάποιο βαθμό, στην περίπτωση που ο Παλληξουριακός δεν κερδίσει τον Πανθυρεατικό στο Άστρος.

Στα του αγώνα ο Πανηλειακός, ο οποίος παρατάχθηκε δίχως τον αρχισκόρερ του και εκ των κορυφαίων της ομάδας τη φετινή σεζόν, Σάκη Τζανέτο, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που αποκόμισε στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Πανθυρεατικό, αντιμετώπισε σημαντικό πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού όντας ακίνδυνος επιθετικά, ενώ και μεσοαμυντικά εμφάνισε ορισμένα κενά κυρίως στο τελευταίο τέταρτο του α' μέρους που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ομάδα της Πάτρας, με τον Καπετανάκη και το δοκάρι όμως να διατηρούν το μηδέν. Η πρώτη στιγμή του ματς καταγράφηκε στο 7' και ανήκε στον Πανηλειακό, όταν ο Μπάλλας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, με τον Π. Τσίγκρηλα να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι πιάνοντας το γυριστό σουτ, αλλά τον Αναστασοβίτη να μπλοκάρει δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα. Στο 14' οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στις ευκαιρίες, όταν ο Δημητρακόπουλος δέχτηκε εξαιρετική κάθετη πάσα βγαίνοντας γρήγορα στην αντεπίθεση, «πάτησε» περιοχή και επιχείρησε το διαγώνιο συρτό σουτ, με τον Καπετανάκη όμως να πέφτει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 30' οι ερυθρόλευκοι υπέστησαν νέο πλήγμα, καθώς ο Γκρίλλας αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και χρειάστηκε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ανδρέα Τρυφωνόπουλο να «ρίχνει» στο ματς τον Μπατζακόπουλο. Αναμενόμενα το τακτικό αυτό «ανακάτεμα» αποσυντόνισε για κάποιο διάστημα την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας μας, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά στο 38′, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γραμματικόπουλου από πλάγια δεξιά ο Καπετανάκης δεν υπολόγισε σωστά «βρίσκοντας» αέρα, με τη μπάλα να στρώνεται στον Δημητρακόπουλο μέσα στη μικρή περιοχή, όμως τους αμυντικούς του Πανηλειακού να πέφτουν με αυτοθυσία στα πόδια του αντιπάλου βάζοντας την καθοριστική κόντρα και απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Ενώ στο 42' ο Γεωργόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας σε πλεονεκτική θέση στο «ύψος» της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που δοκίμασε πέρασε λίγο άουτ. Στο 44' ήταν η σειρά της ομάδας μας να απειλήσει με τον Μπάλλα, ο οποίος ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον χώρο της μεσαίας γραμμής και αφού προσπέρασε τέσσερις αντιπάλους, έφτασε λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αναστασοβίτη επιχειρώντας το σουτ, με τον γκολκίπερ των Πατρινών όμως να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει σταθερά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Πάτραι έφτασε μία «ανάσα» από το γκολ, όταν ύστερα από φάουλ του Γραμματικόπουλου ο Γεωργόπουλος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα όμως να «σταματάει» στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καπετανάκη και να φεύγει άουτ, στη σημαντικότερη στιγμή του α' σαρανταπεντάλεπτου. 

Στο β' ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι του Πύργου μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους και «παίρνοντας» ολοένα και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, σε ένα κατά τα άλλα κακό ποιοτικά δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παρουσιάζονται εμφανώς επηρεασμένοι και κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια και τη μεγάλη ζέστη που επικρατούσε την ώρα του αγώνα. Στο 55' η ομάδα μας απείλησε με μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάλλα, με τον Αναστασοβίτη να εκτινάσσεται στη δεξιά του γωνία απομακρύνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 79' ο Πανηλειακός απείλησε εκ νέου φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ, όταν έπειτα από μακρινό «γέμισμα» του Κολόκα σε εκτέλεση φάουλ από το χώρο της μεσαίας γραμμής η μπάλα έφτασε μετά από λάθος αντίδραση αντίπαλου αμυντικού στο νεοεισελθόντα Τσαγκάρη, ο οποίος «κατέβασε» εξαιρετικά, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αναστασοβίτη. Η τελευταία σημαντική στιγμή στο ματς ανήκε στην ομάδα της Πάτρας, όταν ύστερα από γρήγορη εκδήλωση αντεπίθεσης στο 82' η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στον Γραμματικόπουλο που επιχείρησε το δυνατό συρτό σουτ, με τον Καπετανάκη όμως να δηλώνει «παρών» μπλοκάροντας σταθερά στη δεξιά του γωνία και διατηρώντας μέχρι τέλους αυτό το 0-0, αποτέλεσμα που σε μεγάλο βαθμό άφησε ικανοποιημένες αμφότερες τις ομάδες, καθώς συνεχίζουν μαζί χέρι-χέρι στην 1η θέση του 5ου Ομίλου των μπαράζ με 11 βαθμούς. 

Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΑΙ (Σαρρής): Αναστασοβίτης, Γερογιάννης, Μιχαλόπουλος, Γιαννόπουλος, Φούφουλας, Γεωργόπουλος, Ζέλος, Γραμματικόπουλος (85' Αλεξανδρής), Σαμπανέι (61' Μπακάλης), Αγριμάκης (77' Παπαγεωργίου), Δημητρακόπουλος. 

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Τρυφωνόπουλος): Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι (73' Τσαγκάρης), Κολόκας, Δ. Τσίγκρηλας, Δημάκης, Μπάλλας, Έλιοτ, Π. Τσίγκρηλας, Γκρίλλας (30' λ.τρ. Μπατζακόπουλος - 90' Μάζης), Κακόγιαννος. 

Στο άλλο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου των μπαράζ, ο Πανθουριακός επικράτησε στο Άστρος με σκορ 1-3 επί του Πανθυρεατικού κάνοντας σημαντικό «βήμα» ανόδου, ενώ ο Παλληξουριακός πήρε το τρίποντο της νίκης απέναντι στον Α.Ο. Τσιλιβή άνευ αγώνος. Ρεπό είχε η ομάδα του Πανγυθεατικού. 

Αναλυτικά η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου:


Α.Π.Σ. Πάτραι 11 (9-2)

Πανηλειακός 11 (6-1)

Πανθουριακός 8 (8-3)

Παλληξουριακός 5 (4-2)

Πανγυθεατικός 3 (1-2)

Πανθυρεατικός 1 (2-8)

Α.Ο. Τσιλιβή 0 (0-12)


* Ο Α.Ο. Τσιλιβή έχει αποσυρθεί από τη διαδικασία των μπαράζ.

** Ρεπό έχουν κάνει οι Πανθουριακός, Πανθυρεατικός, Α.Ο. Τσιλιβή, Παλληξουριακός και Πανγυθεατικός.