3Rpwhv.png

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ Ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ


Την επιστροφή του στο «χάρτη» των εθνικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου πανηγυρίζει από χθες το απόγευμα ο Πανηλειακός, με τους ερυθρόλευκους του Πύργου να εκμεταλλεύονται τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του 5ου Ομίλου των μπαράζ και την καθοριστική εκτός έδρας νίκη του Α.Π.Σ. Πάτραι στο Ληξούρι επί του τοπικού Παλληξουριακού, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο μία θέση στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα και την πολυπόθητη άνοδο στη Γ' Εθνική της νέας περιόδου, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε πραγματοποιώντας το προκαθορισμένο του ρεπό. 

Έτσι ύστερα από 25 δύσκολους και επίπονους μήνες, η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020 καρποφόρησε φέρνοντας πανηγυρικά την ομάδα του Ανδρέα Τρυφωνόπουλου και πάλι πίσω στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έπειτα από έναν εξαιρετικό απολογισμό 22 νικών (σ.σ. οι έξι εξ αυτών κατά την περσινή σεζόν και πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της επέλασης του COVID-19), 7 ισοπαλιών και μόλις 2 ηττών, ξεπερνώντας κατά σειρά τα δύσκολα εμπόδια της Νίκης Τραγανού, του Ξενοφώντα Κρεστένων, καθώς φυσικά και των υπόλοιπων Πρωταθλητών των όμορων Ε.Π.Σ. μέσω των μπαράζ ανόδου.

Πιο αναλυτικά στα χθεσινά παιχνίδια της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του 5ου Ομίλου των μπαράζ, ο Α.Π.Σ. Πάτραι πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με σκορ 0-2 επί του Παλληξουριακού «σφραγίζοντας» την άνοδο και την πρωτιά στον Όμιλο, ενώ στο Γύθειο ο τοπικός Πανγυθεατικός επικράτησε με σκορ 2-1 επί του Πανθουριακού κάνοντας σημαντικό «βήμα» ανόδου κι ενόσω αναμένεται η απόφαση των δικαιοδοτικών οργάνων της Ε.Π.Ο. στην ένσταση της ομάδας μας κατά των Μεσσηνίων για την παραποιημένη άδεια τέλεσης του μεταξύ μας αγώνα. Το τρίποντο της νίκης απέναντι στον Α.Ο. Τσιλιβή άνευ αγώνος πήρε ο Πανθυρεατικός, ενώ ρεπό είχε η ομάδα μας. 

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία του 5ου Ομίλου μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου:


Α.Π.Σ. Πάτραι 14 (11-2)

Πανθουριακός 11 (11-6)**

Πανηλειακός 11 (7-3)**

Πανγυθεατικός 9 (6-3)

Παλληξουριακός 8 (7-5)

Πανθυρεατικός 4 (6-11)

Α.Ο. Τσιλιβή 0 (0-18)


* Ο Α.Ο. Τσιλιβή έχει αποσυρθεί από τη διαδικασία των μπαράζ.

** Εκκρεμεί η ένσταση του Πανηλειακού κατά του κύρους του αγώνα με τον Πανθουριακό λόγω παραποιημένης άδειας τέλεσης του αγώνα.