3Rpwhv.png

ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-1


Με το βαθμό της ισοπαλίας στις «αποσκευές» του έφυγε το απόγευμα της Κυριακής από το Νέο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου ο Πανηλειακός, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 κόντρα στον τοπικό Πανγυθεατικό για την πρεμιέρα του 4ου Ομίλου του νέου πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Κούτση κατόρθωσαν να προηγηθούν στο α' ημίχρονο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Λίμα στο 31', όμως δεν κατάφεραν να προστατεύσουν μέχρι τέλους το υπέρ τους αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς της νίκης δεχόμενοι εντέλει το γκολ της ισοφάρισης από το σημείο του πέναλτι στο 89' και αφού λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο εξαιτίας απευθείας αποβολής του Δημήτρη Αρσενίδη.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, στο οποίο κυριάρχησαν τα λάθη και οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας μπήκαν με αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, δίχως όμως να καταφέρουν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Πανγυθεατικού και να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Καβαλιώτη. Αντίθετα αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η ομάδα του Γυθείου, με τον Μαντζάρη όμως να αποσοβεί τον κίνδυνο απομακρύνοντας την «καρφωτή» κεφάλια του Σαμπατάκου στο 17'. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να εντείνουν ολοένα και περισσότερο την πίεσή τους μπροστά από τα αντίπαλα καρέ «κλείνοντας» τους γηπεδούχους στο δικό τους μισό και δημιουργώντας επικίνδυνες προϋποθέσεις με διαδοχικά κερδισμένα κόρνερ. Η πίεση αυτή απέδωσε εντέλει «καρπούς» στο 31', όταν ο Μενσά πήρε τη μπάλα στον άξονα και με εξαιρετική κάθετη επιχείρησε να βγάλει σε θέση τετ-α-τετ τον Αρσενίδη, ο οποίος δέχτηκε ξεκάθαρο τράβηγμα από τον αντίπαλο αμυντικό, με τον διαιτητή της συνάντησης, κ. Μπόζνο, να υποδεικνύει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κώστας Λίμα, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ στη δεξιά γωνία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καβαλιώτη, δίνοντας το προβάδισμα στον Πανηλειακό. Μετά την επίτευξη του τέρματος η ομάδα μας συνέχισε να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, όταν στο 38' ο Λούσκος πραγματοποίησε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από αριστερά συγκλίνοντας προς τη μεγάλη περιοχή και επιχειρώντας το δυνατό σουτ, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με μία αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα μας, με τον Κασμερίδη να μη μπορεί να συνεχίσει έπειτα από έναν τραυματισμό που αποκόμισε στο τελευταίο δεκάλεπτο του α' μέρους. Έτσι ο Γιώργος Κούτσης, ο οποίος είχε ήδη να αντιπαρέλθει τις σημαντικές απουσίες των Δημήτρη και Παναγιώτη Τσίγκρηλα (σ.σ. λόγω σοβαρού προσωπικού ζητήματος) και Κακά (σ.σ. λόγω προβλήματος με την έκδοση του δελτίου), πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σπύρο Μπαλό, μετατοπίζοντας παράλληλα στο κέντρο της άμυνας τον Μπάλλα. Γρήγορα οι γηπεδούχοι επεδίωξαν να πάρουν τον έλεγχο του ματς, κρατώντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να διασπάσουν την ερυθρόλευκη άμυνα, με τους ποδοσφαιριστές του Πανηλειακού όμως να διοχετεύουν εύκολα την όποια πίεση ψάχνοντας να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση. Εντέλει η πρώτη σημαντική στιγμή στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο καταγράφηκε στο 73' ύστερα από εκτέλεση φάουλ από δεξιά και γυριστή κεφαλιά επιτιθέμενου ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας από το «ύψος» του πέναλτι, με τη μπάλα όμως να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μαντζάρη. Έτσι φτάσαμε στο 87ο λεπτό, οπότε συνέβη και η καθοριστική φάση που έκρινε εν πολλοίς την τελική έκβαση του αγώνα. Ο Αρσενίδης βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ταλαιπωρούμενος από κράμπες εξαιτίας της κούρασης και της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού, με τον Κουρτέση να φέρεται αντιεπαγγελματικά επιχειρώντας να τον σηκώσει βιαίως από το έδαφος και το νεαρό μεσοεπιθετικό της ομάδας μας να αντιδρά λανθασμένα, απωθώντας επίσης βίαια τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Η ενέργεια αυτή «οδήγησε» φυσικά τον διαιτητή να αποβάλει τον Αρσενίδη με απευθείας κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα μας με δέκα παίκτες, με τον κ. Μπόζνο όμως να χάνει συνολικά τη φάση χαρίζοντας την αποβολή στον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Μάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό, μερικές μόνο στιγμές αργότερα ο πρωταγωνιστής της προηγούμενης φάσης έφυγε όμορφα στον κενό χώρο εκμεταλλευόμενος εξαιρετική κάθετη στην «πλάτη» της ερυθρόλευκης άμυνας, «τσίμπησε» τη μπάλα προλαβαίνοντας την έξοδο του επερχόμενου Μαντζάρη και έπεσε στο έδαφος, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να βλέπει πέναλτι υποδεικνύοντας την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ποδοσφαιριστής, ο οποίος σημάδεψε σωστά στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία και ισοφαρίζοντας σε 1-1, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.


ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ (Σ. Μανιάτης): Καβαλιώτης, Χρυσικάκος (55′ Μπερδούσης), Πετρόπουλος, Ζορμπάς, Κουρτέσης, Αναστασάκος, Μπουρελάκος, Γιαννόπουλος (67′ Μανωλάκος), Κοκκινάκης (67′ Διαμαντάκος), Σαμπατάκος, Σπηλιωτόπουλος (79′ Μπουτσικάρης).

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Γ. Κούτσης): Μαντζάρης, Γαλανόπουλος, Διαμαντόπουλος, Κασμερίδης (46' λ.τρ. Μπαλός), Αντωνιάδης, Μπάλλας, Λούσκος (80' Κασιάνος), Λίμα, Αρσενίδης, Μενσά, Πεντρίνιο (53' Καλομοίρης).