3Rpwhv.png

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-1


 

Την αήττητη πορεία του στον 4ο Όμιλο της Γ' Εθνικής διατήρησε μετά την ολοκλήρωση και της 3ης αγωνιστικής ο Πανηλειακός, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 στο Γήπεδο του Ασπροχώματος στην Καλαμάτα με αντίπαλο τον Α.Ο. Διαβολιτσίου. Παρόλα αυτά οι ερυθρόλευκοι του Θοδωρή Γκάτζιου έφυγαν από μία ακόμη εκτός έδρας αναμέτρηση με «σκυμμένο» το κεφάλι, καθώς για δεύτερη φορά απώλεσαν στην εκπνοή το πολύτιμο εκτός έδρας τρίποντο δεχόμενοι την ισοφάριση στις καθυστερήσεις και βιώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα déjà-vu με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Γύθειο. Το τέρμα που χάριζε το προβάδισμα στην ομάδα μας μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και την ισοφάριση από τον Στραβάκο, είχε σημειώσει με εξαιρετική λόμπα στο 39' ο Γιώργος Λούσκος έπειτα από «βαθιά» μπαλιά του Λάμπη Μπάλλα.

Σε ένα «κλειστό» και αμφίρροπο παιχνίδι που διεξήχθη σε γηπεδικές συνθήκες που δε συνάδουν σε αγώνα πρωταθλήματος για την τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία της χώρας, οι δύο ομάδες μπήκαν συντηρητικά στον αγωνιστικό χώρο και αναλώθηκαν κυρίως σε ένα παιχνίδι κέντρου με αρκετά λάθη, δυνατές μονομαχίες και λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Από τα μέσα του α' μέρους κι έπειτα όμως, οι ποδοσφαιριστές του Θοδωρή Γκάτζιου άρχισαν να γίνονται ολοένα και πιο πιεστικοί παίρνοντας τα «ηνία» του αγώνα και προσπαθώντας να κυκλοφορήσουν πιο σωστά και γρήγορα τη μπάλα ώστε να γίνουν περισσότερο απειλητικοί. Μάλιστα στην πρώτη σημαντική στιγμή που δημιουργήθηκε στο ματς, η ομάδα μας κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν στο 39' ο Μπάλλας έψαξε με «βαθιά» μπαλιά στον «κενό» χώρο τον ταχύτατο Λούσκο, ο οποίος βγήκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και με μία εξαιρετική λόμπα «κρέμασε» τον εξερχόμενο Βασιλειάδη πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα και δίνοντας το προβάδισμα στον Πανηλειακό λίγα λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Το τέρμα αυτό έδωσε «φτερά» στους ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την σύγχυση της γηπεδούχου ομάδας, φτάνοντας μία «ανάσα» και από ένα δεύτερο γκολ, όταν στο 44' ο Μενσά έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση διασχίζοντας το μισό γήπεδο και βγαίνοντας σε θέση τετ-α-τετ απέναντι από τον Βασιλειάδη, όμως το πλασέ που επιχείρησε στην απέναντι γωνία έφυγε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. 

Στην επανάληψη ο προπονητής της ομάδας μας, Θοδωρής Γκάτζιος, ο οποίος είχε να αντιπαρέλθει και τις πολλές και σημαντικές απουσίες των Κασμερίδη (σ.σ. λόγω προβλήματος στον προσαγωγό), Παναγιώτη Τσίγκρηλα (σ.σ. λόγω προβλήματος στον τετρακέφαλο), Λίμα (σ.σ. λόγω θλάσης β' βαθμού), Αρσενίδη (σ.σ. λόγω της τιμωρίας των τριών αγωνιστικών από την αποβολή στο παιχνίδι της πρεμιέρας στο Γύθειο) και Κακά (σ.σ. λόγω του γνωστού κωλύματος με την έκδοση του δελτίου που θα τον κρατήσει εκτός μέχρι τον Ιανουάριο), επιχείρησε να «κλείσει» τους χώρους και να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, «χτυπώντας» παράλληλα στην κόντρα και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Λούσκου, Πεντρίνιο, Καλομοίρη και εν συνεχεία του Κακόγιαννου που πέρασε στη θέση του τελευταίου. Μάλιστα λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός της ομάδας μας παραλίγο να χριστεί σκόρερ, όταν στο 65' δέχτηκε εξαιρετική μπαλιά στον «κενό» χώρο από τον Μπαλό, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή πιάνοντας το δυνατό σουτ από πλάγια αριστερά, με τον Βασιλειάδη να εκτινάσσεται εντυπωσιακά απομακρύνοντας με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Στο 72' ο Πανηλειακός απείλησε εκ νέου, όταν Μενσά και Πεντρίνιο συνδυάστηκαν όμορφα έξω από την περιοχή, με τον τελευταίο να δοκιμάζει το δυνατό σουτ και τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Βασιλειάδη. Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι του Α.Ο. Διαβολιτσίου έγιναν πιο πιεστικοί, με τον αντίπαλο τεχνικό να παίρνει σημαντικά ρίσκα σε μία απέλπιδα προσπάθεια να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, ανεβάζοντας στην επίθεση τους υψηλόσωμους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του, γεγονός που δυσκόλεψε τους ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές και εντέλει αποδείχθηκε καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα. Οι Μεσσήνιοι απείλησαν για πρώτη φορά ουσιαστικά στο ματς στο 87', όταν ο Στραβάκος εκμεταλλεύτηκε κακή εκτίμηση του Μαντζάρη που «έχασε» την έξοδο σε παράλληλη σέντρα από δεξιά, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε από πλάγια αριστερά έφυγε άουτ. Αυτό που δεν κατάφερε όμως ο ποδοσφαιριστής του Διαβολιτσίου στο 87', το πέτυχε εντέλει στο 94', όταν ύστερα από «γέμισμα» του Ζαραφέτα προς την περιοχή ο Αντωνιάδης δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά με το κεφάλι, με την ερυθρόλευκη άμυνα να αδρανεί και τη μπάλα να μένει «ζωντανή» μες στη μεγάλη περιοχή, ευκαιρία που εκμεταλλεύτηκε ο προωθημένος Καντούτσης, ο οποίος «κατέβασε» τη μπάλα αφήνοντας για τον Στραβάκο που καιροφυλακτούσε και με ψύχραιμο πλασέ «έγραψε» το τελικό 1-1, στερώντας από την ομάδα μας ένα ακόμα πολύτιμο εκτός έδρας τρίποντο με τρόπο πανομοιότυπο με εκείνον της πρεμιέρας στο Γύθειο.

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Κ. Παλαμάρας): Βασιλειάδης, Σταματελόπουλος, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Θώδης (65' Πάγια), Τσιγαρίδης (57' Βέλλης), Μουλιάτος (46' Ζαραφέτας), Ηλιόπουλος, Αλεξανδρής (46' Γουέσλεϊ), Πιτσιλής, Δημητρίου (46' Στραβάκος).

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Θ. Γκάτζιος): Μαντζάρης, Διαμαντόπουλος, Γαλανόπουλος, Αντωνιάδης, Δ. Τσίγκρηλας, Μπάλλας, Πεντρίνιο (75' Σίλβα), Μπαλός, Λούσκος, Μενσά, Καλομοίρης (60' Κακόγιαννος).