3Rpwhv.png

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΑΙ 2-1


 

Τη δεύτερη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής ο Πανηλειακός, ο οποίος επιβλήθηκε επί του Α.Π.Σ. Πάτραι με σκορ 2-1 κάνοντας το δύο στα δύο στον Πύργο και συνεχίζοντας την αήττητη πορεία του στον 4ο Όμιλο. Τα τέρματα που χάρισαν τη νίκη στους ερυθρόλευκους του Πύργου σημείωσαν στο πρώτο ημίωρο του ματς οι Γιώργος Αντωνιάδης και Γιώργος Λούσκος, με τους φιλοξενούμενους του Α.Π.Σ. Πάτραι να μειώνουν το σκορ στο 84' με τον Λιμάτσι.

Στην καλύτερη μέχρι σήμερα εμφάνιση της ομάδας μας σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές του Θοδωρή Γκάτζιου μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 3ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ. Ο Λίμα εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Κασμερίδης νίκησε τους πάντες στο δεύτερο δοκάρι και με όμορφη κεφαλιά-γύρισμα βρήκε τον αμαρκάριστο Αντωνιάδη, ο οποίος με ψύχραιμο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» το 1-0 και δίνοντας από πολύ νωρίς το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στους 500 περίπου φίλους και οπαδούς του Πανηλειακού που έδωσαν το παρόν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Πύργου. Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλευόμενοι το γρήγορο προβάδισμα συνέχισαν να πιέζουν και στο 12' ο Πεντρίνιο βγήκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Βορύλλα ύστερα από λάθος συνεννόηση της αντίπαλης άμυνας, όμως καθυστέρησε δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο γκολκίπερ να πέσει στα πόδια του και να μπλοκάρει. Στο επόμενο λεπτό η πατρινή ομάδα προσπάθησε να απειλήσει με ατομική ενέργεια του Σαμπανέι, με τον Τσίγκρηλα όμως να προλαβαίνει ανακόπτοντας με εξαιρετικό τάκλιν την προσπάθεια του αντίπαλου ποδοσφαιριστή. Δέκα λεπτά αργότερα η υπεροχή της ομάδας μας απέδωσε για δεύτερη φορά «καρπούς», όταν στο 23' ο Διαμαντόπουλος με εξαιρετική προσπάθεια και γύρισμα από δεξιά βρήκε τον Λούσκο, ο οποίος με όμορφο πλασέ εν κινήσει μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βορύλλα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και πανηγυρίζοντας έξαλλα το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 30' οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν φάουλ σε πλεονεκτική θέση, με τον Μενσά να αναλαμβάνει την εκτέλεση αναγκάζοντας τον Βορύλλα να απομακρύνει με υπερένταση εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαντζάρης επιχείρησε να παίξει τη μπάλα με τα πόδια υποπίπτοντας όμως σε λάθος, το οποίο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Κυβελίδης, με τον γκολκίπερ της ομάδας μας να διορθώνει άμεσα το λάθος του απομακρύνοντας με εξαιρετικά αντανακλαστικά το πλασέ του έμπειρου επιθετικού. Αυτή η φάση έδωσε μία μικρή ώθηση στους Πατρινούς, οι οποίοι στο 34' απείλησαν εκ νέου, με τον Μαντζάρη όμως να δηλώνει και πάλι «παρών» μπλοκάροντας σταθερά την κεφαλιά του Κυβελίδη έπειτα από σέντρα του Παπαγεωργίου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία ακόμη σημαντική στιγμή για τον Πανηλειακό, με τον Κασμερίδη να φτάνει μία «ανάσα» από το τρίτο γκολ στο 43', όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή «τράνταξε» το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βορύλλα και έφυγε άουτ.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, με τους ερυθρόλευκους του Θοδωρή Γκάτζιου να παίρνουν αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων όπως και στο α' μέρος, φτάνοντας μάλιστα και πάλι πολύ κοντά σε ένα γρήγορο τέρμα, όταν στο 48' ο Μενσά βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι από τον Βορύλλα, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να απομακρύνει δύσκολα αποσοβώντας το 3-0. Στο  59' ο Μενσά απώλεσε νέα σημαντική ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, με τον Γκανέζο μεσοεπιθετικό του Πανηλειακού να δέχεται όμορφη μπαλιά από τον Μπάλλα μπαίνοντας στην περιοχή από αριστερά, όμως το πλασέ που επιχείρησε έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Βορύλλα. Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό και εκμεταλλευόμενοι την έξοδο από τον αγωνιστικό χώρο των Κασμερίδη και Λίμα, οι οποίοι προέρχονταν από τραυματισμό και δεν ήταν έτοιμοι να βγάλουν ολόκληρο ενενηντάλεπτο, άρχισαν να «κερδίζουν» ολοένα και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Στο 79' η ομάδα της Πάτρας απείλησε για πρώτη φορά στο β' ημίχρονο με τον Κυβελίδη, το σουτ του οποίου από πλεονεκτική θέση απέκρουσε ο Μαντζάρης διατηρώντας το 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα όμως οι Πατρινοί κατάφεραν να φτάσουν στη μείωση του σκορ, όταν έπειτα από όμορφο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Λιμάτσι, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μαντζάρη μειώνοντας σε 2-1 και βάζοντας την ομάδα του εκ νέου στη διεκδίκηση του αγώνα. Με «νωπές» ακόμα τις μνήμες στο μυαλό όλων από τα δύο γκολ στον έξτρα χρόνο των καθυστερήσεων σε Γύθειο και Καλαμάτα που στέρησαν από τον Πανηλειακό τέσσερις πολύτιμους βαθμούς, οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να υπερασπιστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα διαχειριζόμενοι το χρόνο απέναντι στους εμφανώς πιο απελευθερωμένους μετά την επίτευξη του γκολ φιλοξενούμενους, κάτι που εντέλει κατάφεραν δίχως να απειληθούν σοβαρά, στηριζόμενοι στη σημαντικότατη βοήθεια του κόσμου τους και φυσικά στην πολύτιμη για ένα ακόμη ματς συνεισφορά της αμυντικής γραμμής και του εξαιρετικού τερματοφύλακα της ομάδας που δήλωσαν «παρών», ανακόπτοντας κάθε πιθανή επικίνδυνη φάση των αντιπάλων εν τη γενέσει της.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Θ. Γκάτζιος): Μαντζάρης, Διαμαντόπουλος, Γαλανόπουλος, Αντωνιάδης, Δ. Τσίγκρηλας, Κασμερίδης (60' λ.τρ. Μπαλός), Λούσκος, Λίμα (73' Καλομοίρης), Μπάλλας, Μενσά, Πεντρίνιο (73' Έλιοτ).

Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΑΙ (Σ. Σαρρής): Βορύλλας, Φούφουλας, Καλαμπόκας (25′ Ζέλος), Θεοφάνης, Β. Γερογιάννης (73' Στανής), Μαστραντωνάκης, Ν. Βλασσόπουλος (67′ Ζελενίτσας), Παπαγεωργίου (46′ Θ. Βλασσόπουλος), Λιμάτσι, Σαμπανέι (73' Σπ. Γερογιάννης), Κυβελίδης.